Oorspronkelijk wilden we gewoon enkele weken rondtrekken in Zweden. Maar om toch niet "doelloos" rond te rijden, hebben we beslist
om tot de Noordkaap te reizen.
De heenweg gaat door het Zweedse binnenland, stukje Finland om dan boven aan te komen. Terugrijden doen we dan
langs de Zweedse kust. In totaal zullen we 4 weken weg zijn.
Het is dan ook de bedoeling om jullie via deze blog te kunnen laten meegenieten van dit avontuur.

maandag 25 juli 2011

Voorbij de Poolcirkel

Gisteren (zondag dus) zijn we - zoals lager beschreven - dus doorgereden naar Jokkmokk. Jokkmokk is een 'samen'dorp dat op 7 kilometer boven de poolcirkel ligt.
Onderweg zijn we eerst nog even gestopt in Arvidsjaur. Men noemt dit de poort naar Lapland, maar daar stopt het dan ook. Eigenlijk is daar helemaal niks te zien (op een meer na).
Eens over de poolcirkel is ook de temperatuur wat gedaald. Toen we aankwamen was het slechts 16,5°C. 's Avonds is het dan beginnen regenen, regenen en nog eens regenen.
Gelukkig bleven we hier 2 nachten, dus vandaag hebben we wel het een en ander kunnen doen.
Vanmorgen hebben we een goede wandeling gemaakt. Hier zie je effectief dat je in Lapland bent. De huizen zijn anders, er zijn winkeltjes met rendierhuiden en gereedschappen die nog door de 'samen' gemaakt worden enz. Ook de kerkjes zijn in hun typische stijl, in tipi-vorm.
Morgen gaat onze tocht weer verder. Morgennamiddag komen we aan in Finland, waar we 1 nacht zullen blijven. Woensdag zullen we dan (normaalgezien) op de Noordkaap aankomen.











1 opmerking:

  1. Super cool zo'n blog maar reactie's plaatsen lukt me precies niet goed.. man man.. ik probeer het de laatste keer nu.. mercie voor je sms'je... heb enorm veel te vertellen en jullie wss ook :-) bel maar als je terug bent!!! xxx Ellen

    BeantwoordenVerwijderen