Oorspronkelijk wilden we gewoon enkele weken rondtrekken in Zweden. Maar om toch niet "doelloos" rond te rijden, hebben we beslist
om tot de Noordkaap te reizen.
De heenweg gaat door het Zweedse binnenland, stukje Finland om dan boven aan te komen. Terugrijden doen we dan
langs de Zweedse kust. In totaal zullen we 4 weken weg zijn.
Het is dan ook de bedoeling om jullie via deze blog te kunnen laten meegenieten van dit avontuur.

maandag 25 juli 2011

Lapland!

      Uiteindelijk zijn we toch in Storuman gestopt, aangezien deze camping ons interessanter leek en we hier toch 2 nachten wilden doorbrengen.
Volgens de trotter is Arvidsjaur (onze volgende tussenstop) pas de ‘poort van Lapland’ , maar hier kunnen we zien dat Storuman ook al Lapland is. Het is hier prachtig!
Niet alleen is het een rustige camping, ook zijn er heel mooie plaatsen om te wandelen. De enige vereisten voor een goede wandeling zijn goede schoenen, goede muggenmelk (!) en een beetje uithoudingsvermogen want het vlakke land is stilletjesaan veranderd in een heuvelachtig (en soms bergachtig) landschap. Maar wanneer je dan bovenaan bij een uitkijkpunt een mooi zicht over de regio krijgt, ben je blij dat je toch al die moeite gedaan hebt!
Morgen (zondag) rijden we weer verder. Normaalgezien rijden we eerst naar Arvidsjaur waar we even de benen zullen strekken, en dan rijden we nog verder tot Jokkmokk, hetwelk 7km boven de poolcirkel ligt…
















1 opmerking:

  1. Het weer ziet er daar wel beter uit als hier;-) En zo te zien heeft Odie ook veel plezier daar! :)
    xxx Melissa

    BeantwoordenVerwijderen