Oorspronkelijk wilden we gewoon enkele weken rondtrekken in Zweden. Maar om toch niet "doelloos" rond te rijden, hebben we beslist
om tot de Noordkaap te reizen.
De heenweg gaat door het Zweedse binnenland, stukje Finland om dan boven aan te komen. Terugrijden doen we dan
langs de Zweedse kust. In totaal zullen we 4 weken weg zijn.
Het is dan ook de bedoeling om jullie via deze blog te kunnen laten meegenieten van dit avontuur.

vrijdag 22 juli 2011

Het eiland Frösö

Na een minder goede nacht in Venjan, gaat onze route verder naar Östersund. Oorspronkelijk gingen we overnachten vlakbij het centrum van de stad, maar bij het zien van de camping hebben we beslist om toch maar wat verder – naar het eiland – te rijden. Wij hebben geen zin in gigacampings, vandaar.
Hier is het 25°C! Hoe meer we naar het noorden trekken, hoe beter het weer wordt! Het enige minpunt hier is de wind.
Na het eten zijn we dan een mooie wandeling gaan maken (prachtig hier!), waar we onze eerste elanden gespot hebben!!! Onverwacht stonden er daar 2!
Tegen dat we terug waren van de wandeling was het 22u20 en scheen de zon nog! Het is een heel vreemde gewaarwording, dit zijn wij in België natuurlijk niet gewend.
Elke dag kunnen we het licht ietsje later aandoen, maar hier hebben we zelfs geen lamp nodig gehad voor onze dagelijkse spelletjes Rummikub. Toen we om 23u30 gingen slapen, was de zon net onder en was het dus nog echt licht.
De nacht was weer rustig en al een heel pak beter dan in Dalarna. Zodadelijk ruimen we heel ons hebben en houden hier weer op en rijden we richting verder noordwaarts. Waarschijnlijk tot in Sorsele, iets voorbij Storuman.
Maar eerst gaan we een langere pauze moeten houden op een parking van een McDonalds, want dat is hier (helaas) de enige mogelijkheid om op het internet te geraken. Niet ideaal dus om een blog bij te houden, maarja, de lezers zullen af en toe geduld moeten hebben.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten