Oorspronkelijk wilden we gewoon enkele weken rondtrekken in Zweden. Maar om toch niet "doelloos" rond te rijden, hebben we beslist
om tot de Noordkaap te reizen.
De heenweg gaat door het Zweedse binnenland, stukje Finland om dan boven aan te komen. Terugrijden doen we dan
langs de Zweedse kust. In totaal zullen we 4 weken weg zijn.
Het is dan ook de bedoeling om jullie via deze blog te kunnen laten meegenieten van dit avontuur.

zaterdag 13 augustus 2011

De laatste halte

Na ons verblijf op het eiland zijn we zoals gepland richting Ystad gereden. Onze camping lag midden in de natuur in Sjöbo, op een twintigtal minuten van Ystad. Ideaal dus om 's anderendaags de stad te gaan bezoeken.
Jammergenoeg waren de weergoden ons hier in het zuiden niet gunstig gezind. Woensdagnacht is het beginnen regenen en het is blijven regenen tot donderdagnacht! We hebben dus Ystad in de gietende regen bezocht, wat jammer was want het bleek wel een mooi stadje. Ideaal om wat rond te slenteren en de mooie huisjes te kijken.
Hier konden we ook al meteen terug een beetje wennen aan de 'drukte'. Na al die weken in het zonnige (!) maar rustige hoge noorden, liepen we nu in de stromende regen in een behoorlijk druk zuidelijk stadje. Wat een contrast!
Gistermorgen (vrijdag) hebben we dan de natte tent terug opgebroken om verder te trekken naar Denemarken, waar we een laatste nacht zouden verblijven. Het weer was echter niet al te best, en de overzetboot stond al klaar. Wij zijn dan maar de boot opgereden en huiswaarts vertrokken. 1 Dagje eerder dan voorzien, maar we hadden geen zin om nog eens in de regen alles op te zetten en terug af te breken.
Uiteindelijk waren we dan rond 23u30 terug in Lommel, waar alles nog net is zoals voor ons vertrek.
Een kleine maand en 7340 km later zijn we weeral een heel pak ervaringen rijker en kunnen we onze volgende trip al beginnen plannen...Geen opmerkingen:

Een reactie posten