Oorspronkelijk wilden we gewoon enkele weken rondtrekken in Zweden. Maar om toch niet "doelloos" rond te rijden, hebben we beslist
om tot de Noordkaap te reizen.
De heenweg gaat door het Zweedse binnenland, stukje Finland om dan boven aan te komen. Terugrijden doen we dan
langs de Zweedse kust. In totaal zullen we 4 weken weg zijn.
Het is dan ook de bedoeling om jullie via deze blog te kunnen laten meegenieten van dit avontuur.

maandag 8 augustus 2011

Eindelijk terug donker 's nachts (voor sommigen)

Na ons "luxe-verblijf" in Piteå zijn we verdergereden naar Sundsvall. We stonden op een camping in Söråker, op een kleine 30 kilometer voor Sundsvall. Het deed nog eens deugd om terug in de natuur te staan, aangezien het in Piteå een echte stadscamping was. We zijn hier 2 nachten gebleven, zodat we ook de stad nog konden bezoeken de volgende dag.
Volgens de 'trotter' is Sundsvall een doods industriestadje, dat niet echt de moeite waard is om te bezoeken. Wij vonden echter dat dit best wel meeviel! Het is geen enorme stad, maar het was toch leuk om enkele uren daar te spenderen (zie ook foto's).
's Nachts is het dan hard beginnen regenen, en regenen en regenen. Helaas was het 's morgens nog steeds aan het regenen, dus we hebben alles moeten opbreken in de gietende regen. Fijn is anders.
Onze volgende halte was dan de omgeving van Örebro. Oorspronkelijk gingen we ook hier 2 nachten blijven, maar uiteindelijk hebben we toch anders beslist en zijn we maar 1 nacht blijven staan.
Hier stonden we op een camping in Lindesberg, op ongeveer 50 km van Örebro. Deze camping was al wat verouderd (vergane glorie), maar hier hadden we dan weer een prachtig uitzicht. Bovendien stonden we hier vlak aan een meer, dus heeft Odie er weer fijn kunnen zwemmen!
De dag van aankomst was het hier nog prachtig weer, maar helaas...het opbreken is in aller ijl in de regen gebeurd. Zo snel waren we precies nog nergens vertrokken.
Normaal was onze volgende halte Gävle. Maar om langer op Öland te kunnen blijven, hebben we deze tussenstop overgeslaan. Dit maakte dan natuurlijk wel dat de rit van Örebro naar het eiland erg lang was, maar dat hadden we er voor over. De eerste uren hebben we alleen regen gezien, soms zagen we geen hand voor ogen. Gelukkig minderde dit slechte weer wel naarmate we het eiland naderden.
In de late namiddag zijn we dan eindelijk op het eiland Öland aangekomen, in het dorpje Löttorp in het noorden van het eiland.
Hier blijven we 3 nachten (nog 2 te gaan). Het weer is hier prima en het is hier prachtig om te wandelen...zalig!!
Bovendien wordt het hier terug donker! Ik (Marissa) vind dit helemaal niet zo leuk, maar Luc vindt het prima aangezien hij slecht slaapt met al dat licht. Het is wel raar om het 'plots' terug zo donker te zien, na ongeveer 3 weken 'constant licht'...
Onderaan wat foto's van Sundsvall en Lindesberg. De foto's van ons verblijf hier op het eiland volgen de komende dagen nog...






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten